Oj to nasz Rafał zapomniał chyba jak brzmiały jego zapowiedzi pojedynku, ale nie chce mi sie tego teraz szukać :P
Pytanie o instalację LPG do OII 1.6 MPI 2004r
Zwiń
X
-
Pytanie o instalację LPG do OII 1.6 MPI 2004r
Dzwoniłem o ofertę w warsztacie montażowym stag AC Gaz:
1. podstawowa opcja 2500zł na ich podzespołach
2. 2900zł z wstryskiwaczami Hana
coś babka mówiła o nowym sterowniku STAG-4 QBOX z gwarancją na 5 lat, ale tego tematu już nie ogarnąłem zupełnie.
moje pytanie tyczy się tego, czy warto dopłacać za wtryskiwacze Hana? Moje użytkowanie autka to 15-20 000 km/rok, tryb mieszany.
-
-
A ja bym zaryzykowal jakis warsztat polecany na forum LPG i zainteresowal sie Techem 224 na wtryskach Hana lub Barracuda.
Teraz sa jakies nowe wtryski AC.
Q-box na elektronike ma 5 lat gwarancji, a nie na calosc zestawu typu wtryski reduktor. Wiec elektronika owszem 5 lat, ale reszta z limitem przykladowo 100kkm, albo bez zadnej gwarancji zwalajac na slaba jakos gazu.
Cena jak za 4 cylindry umiarkowana.
Komentarz
-
-
peter221, do silnika 1.6 STAG spokojnie starczy.
Ja mam STAG'a 300 i przeleciane 255tyś.km. na LPG :!: Zero problemów, a zamierzam jeszcze trochę pojeździć.
Przypilnuj, żeby instalator dobrze skalibrował - po pierwszym 1000km. jedź do niego na kontrolną wizytę i powinieneś mieć spokój, aż do sprzedaży.Artur
Komentarz
-
-
Peter221, nie kombinuj z instalacjami LPG, po co wy kupujecie te składanki typu sterownik stag a wtryski hana a inne reduktor jeszcze jakis inny. Jedz do zakładu gdzie zakłądają BRC. Zapłacisz 2700 zł . Wtryski i reduktory BRC robią bardzo duże przebiegi. Nie jeżdzisz na żadne strojenia, nie płacisz za przeglądy przez 2 lata ( tylko koszt filtra). Jednym słowem zapominasz o problemach. Nie warto jest kupowac tych składanek składanek typu STAG. Kiedyś jak była różnica w cenie że BRC kosztował 3000 a instalki typu STAG i inne kosztowały 1900 zł to rozumie, ale teraz to nie jest opłacalne. Poczytaj jakie problemy sa z kompami STAGA, ile wytrzymują Hany i te śmieszne reduktory typu AC i strojenia tego co 15 tys km a sam wyciągniesz wniosek.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrzemekS2Poczytaj jakie problemy sa z kompami STAGA
Zamieszczone przez PrzemekS2po co wy kupujecie te składankiSkoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
O jakis fan BRC sie odezwal :lol:
Tech, STAG ma tez dedykowane zestawy, wcale nie trzeba montowac Han.
Mozna jeszcze wsadzic AGIS, KME i cala mase innych instalacji jak np. Landi
Mi BRC do nowki auta z salonu montowal zaklad z Rzeszowa, czyli kwatera glowna tej firmy w PL - i co... i lipa byla od pierwszych kilometrow. Ja przejezdzilem 2kkm i oddalem to auto koledze, ktory bujal sie z problemem kilka miesiecy, potem w firmie wzial to auto ktos inny po 10km strzelil dacha w stolicy :lol:
Komentarz
-
-
jakieś bajki kolega o tych Stagach opowiada i tyle, miałem w Seicento do dzisiaj siostra nim tłucze i prędzej auto sie rozleci niż Stag, brat ma VW Bora, ja w mojej O2Fl, kolega w Zafirze B, i co tu więcej gadać nic się dzieje. Ale jak się ktoś nie zna to zamieszanie wszędzie zrobi. i nie mówię że BRC złe bo nie jest złe.. też
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez slawko80rrjakieś bajki kolega o tych Stagach opowiada i tyle, miałem w Seicento do dzisiaj siostra nim tłucze i prędzej auto sie rozleci niż Stag, brat ma VW Bora, ja w mojej O2Fl, kolega w Zafirze B, i co tu więcej gadać nic się dzieje. Ale jak się ktoś nie zna to zamieszanie wszędzie zrobi. i nie mówię że BRC złe bo nie jest złe.. też
Komentarz
-
Komentarz